Här kommer en sammanfattning från årets Bokmässa i Göteborg! Det var mingel och festligheter, panelsamtal och boksignering. En mycket trevlig mässa på alla sätt.

Jag anlände på torsdagen till mässan och hittade min barnbok i Natur & Kulturs monter. Blev överlycklig.

Under fredagen hade vi vårt panelsamtal på en av de stora scenerna på mässan, det var kö och fullsatt! Så kul! Så här stod det om samtalet:

”Vi lever i en allt mer visuell tid där vi möts av ett outsinligt flöde av Youtube-klipp, snapchats, spel och filmer. Hur påverkar detta samspelet mellan text och bild och berättandet i stort? Förr signalerade många illustrationer att en bok vände sig till yngre åldrar. Kanske börjar detta luckras upp? En diskussion om illustrationens betydelse i en visuell tid mellan Per Gustavsson, illustratör till Amy, Aron och Anden, Henrik Jonsson, som illustrerar de populära PAX-böckerna, samt Åsa Anderberg Strollo och Julia Thorell, författare respektive illustratör till Bruno 3000-serien.
Moderator: Lotta Olsson, kulturjournalist.”

HÄR kan den som vill lyssna till samtalet, som spelades in.

Efter samtalet var det boksignering av barnböcker vilket var jättekul. Det är så givande att få träffa folk på riktigt, prata om böcker, umgås.
I år var stämningen på mässan något dämpad på grund av den stora nazistdemonstrationen som var i Göteborg under lördagen, men demonstrationen var faktiskt ingenting som vi besökare märkte av. Polisen hade spärrat av hela centrum för nazisterna på lördagen så dom höll sig på sin kant och polisen höll koll. Bra!

På lördag kväll åkte jag hem, nöjd och inspirerad till max.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...