Att göra en bilderbok från scratch

Nu sitter jag och spånar på en ny bilderbok…jag tänkte berätta lite om hur det jobbet ser ut. Det är så spännande, att vara i början av ett projekt. Då funderar jag på idéer hela dagarna, och så fort jag kommer på något så skriver jag upp det i en anteckningsbok. Det kan bli ganska kryptiska beskrivningar. Bara ord, inga bilder än så länge. Minst hälften av alla idéer blir ju aldrig någonting, men vissa tankar kan finnas kvar i åratal och då blir det förr eller senare en tecknad berättelse av det. Så brukar det vara. I den här fasen brukar jag också samla en massa inspiration från olika håll – nu har jag t.ex. köpt en del böcker om det jag vill skriva om och så har jag hängt på Artipelag här ute i skärgården om dagarna, det är en inspirerande miljö! Nästa steg är att börja följa projektplanen som jag har spånat på. Det finns en deadline och delmål. En början och ett slut. Jag vet att jag har ett visst antal sidor att fylla, då är det bara att sätta igång. Då börjar skissandet, bilder i blyerts. Det ska bli så kul – och läskigt! HÄR kan man förresten köpa Bruno 3000, Rymden på Adlibris. Hej så länge.