Nästa nivå eller nästa platå – om att våga ta nya steg

Hej kära blogg. Jag funderar mycket just nu på hur jag kan utveckla mig som tecknare och inte stagnera. Hamna på nästa nivå, inte nästa platå.

Nu har jag gett ut två grafiska romaner och fyra barnböcker och medverkat i en massa antologier och tidningar och utställningar, blivit utgiven utomlands, medverkat i mässor, scensamtal, tidningsintervjuer, tv-intervjuer, radio-intervjuer etc. Hållit i utbildningar och workshops och undervisat. Fått priser och suttit i jurys och haft mina böcker som kurslitteratur vid universitet och lärosäten. Ursäkta skrytet.

Vad är nästa steg? Jag ritar bara samma saker om och om igen. Jag är inte bättre som tecknare nu, än vad jag var för låt oss säga sju år sedan. Jag stagnerar! Hemska tanke! Det sägs ju att man har tio kreativa år på sig, då man är som mest produktiv. Det brukar sägas om en del manliga genier som har skapat Stora romaner, Stora konstverk och Storfilmer. Men är det verkligen samma för oss kvinnor, vi har ju en lång paus precis mitt i våra mest produktiva år, då många av oss blir gravida och får barn? Hm. Jag vet faktiskt inte själv. Men eftersom jag debuterad 2012 har jag till 2022 på mig, det är fyra år kvar. Gaah!