Sommarkänslor den kortaste dagen på året

Nu är det full sommar och om en vecka är det den kortaste dagen på året, midsommarafton. Jag älskar den dagen. Den känns flyktig, härligt magisk. Oavsett om man väljer att fira eller ej kommer det att var ljust hela dygnet nästan, och fåglarna kommer att kvittra till sent på natten.

När jag var barn plockade jag alltid sju sorters blommor och la under kudden på midsommarnatten. Helst skulle jag hoppa över sju gärdsgårdar också, men det tog så lång tid. Jag brukar även binda kransar som slokar efter en kvart, bära ut och in sillen och nubben till utemöblerna beroende på väder, sjunga nubbevisor fast det känns krystat och pinsamt, gå i sommarklänning trots 10 grader plus, insistera på att dansa runt midsommarstången, fota fota fota, kanske ta ett iskallt bad i sjön, få panik över att jordgubbarna tagit slut på Konsum, åka och köpa jordgubbar tvärs över stan för tredubbla priset, dricka för mycket ljummen starköl, somna på en klippa med en gammal filt runt mig vid 22. En helt vanlig midsommar kommer det att bli alltså!

Hoppas att ni får det lika trevligt.