Bibliotek tipsar om Fri kärlek

2013-04-09 09.57.44

Detta gör mig glad idag! Jag sitter och försöker peppa mig själv till att göra nya teckningar. Partille bibliotek tipsar om Fri kärlek på sin hemsida:

”En varm rekommendation: Julia Thorells grafiska roman Fri kärlek som nyligen släpptes på Kartago förlag. Även hennes debut som kom förra året gjorde mig ohejdat förtjust och den nya är till och med snäppet bättre.

Det är ohejdat engagerande och fruktansvärt roligt.

Det som jag ytterst fastnar för hos Julia Thorell och som tydligt särskiljer henne från genrekollegor är hennes skicklighet i att utnyttja teckningarna för att förstärka känslor hos karaktärerna och förmedla berättelsens olika stämningar. Ungefär på samma sätt som mangatecknarna förstärker karaktärernas sinnesuttryck genom att överdriva illustrationerna och exempelvis förse figurerna med gigantiska munnar eller orimligt uppspärrade ögon så vet Julia att utnyttja tecknandets möjligheter för att höja en ordinär skildring till något mycket mer uttrycksfullt, vilt och hejdlöst. Både karaktärernas utseende och omgivningen förvrids och överdrivs med klockren timing och ofta överrumplande humoristisk effekt.”