Om skillnaden mellan Julia och Juni

2011-10-02 15.33.11

Jag måste poängtera att Juni är en fiktiv berättelse, den är delvis baserad på egna erfarenheter men jag har hittat på en massa, spetsat till och förvrängt. Juni är en egen karaktär med ett eget liv!

HÄR och HÄR skriver jag om just detta, och HÄR pratar jag om det, även om jag kanske kunde varit ännu tydligare.

Juni är inte självbiografisk, även om den till viss del är inspirerad av egna erfarenheter.

Jag hittade förresten den här fina tjejens blogg, Sara Bergmark Elfgren som skrivit Cirkeln. Så här beskriver hon Juni:

”Jag är  fascinerad av Thorells tecknarstil, det finns en sådan intensitet och ett sådant driv i bilderna att det känns som om de ska börja röra på sig när som helst. De liksom vibrerar. Vet inte hur jag ska förklara det bättre än så. Ni måste se efter själva helt enkelt. Juni är en mycket stark och spännande debut med många oförglömliga episoder, missa den inte!”

Och HÄR rekommenderar den grymme serietecknare Simon Gärdenfors Juni, tack för det!

Nä. Nu tar jag helg.