Skapa din egen barnbok

Illustration från min barnbok

Jag leder som sagt kurser just nu för vuxna, i hur man skapar en egen barnbok. Det verkar finnas många därute som drömmer om att göra egna böcker. För den som är intresserad tänkte jag beskriva lite hur en kurs är upplagd: I kursen Skapa din egen barnbok (sex tillfällen à 2,5 timmar per gång) så har målet varit att göra en egen barnbok, men det hinns nog inte med. Kursen kommer att fortsätta i vår. Vi hade som plan att häfta ihop böckerna vid sista tillfället, men som sagt så kommer nog ingen att ha hunnit så långt. Där har upplägget varit så att jag har börjat med att hålla i en föreläsning om vad en barnbok är, vilka ålderskategorier man riktar sig till, vad barnperspektivet är, olika tekniker man kan använda sig av. Jag har även visat mina egna barnböcker och tagit med mig ett gäng favoriter. Sedan har vi gjort en mängd övningar vid nästa två kurstillfällen – tecknat med akvarell, tecknat porträtt av varandra och försökt använda oss av barnperspektivet, tecknat med kol, deltagarna har tagit med sig egna favoriter bland barnböcker. Jag har även haft med mig en del material kring hur många uppslag en barnbok oftast har, vad inlaga och titelsida är etc. Jag har haft med storyboards så att deltagarna kan skissa på dom. De fyra sista tillfällena på barnbokskursen går åt till att helt enkelt teckna ut sin idé, med min handledning. Sista tillfället kommer vi också att ha en liten vernissage. ÄR man intresserad av en sådan här kurs kan man läsa mer HÄR.