Om att Fri kärlek är fiktion

frikarlekbild

Vissa frågar hur mycket av mig själv det finns i Fri kärlek.

Jag inspireras delvis av egna erfarenheter men Juni är en egen karaktär med ett eget liv!

Fri kärlek är en fiktiv historia. Jag tycker att författaren och Pulitzer pris-vinnaren Junot Díaz beskriver det så bra:

”Yunior beskrivs ofta som ett alter ego, eftersom han kommer från Dominikanska republiken, är uppvuxen i New Jersey och är författare som undervisar vid ett universitet i Boston – precis som Junot Díaz.
– Jag får höra det hela tiden. Men det är faktiskt inte mycket till alter ego, eftersom vi är så förbannat olika. Jag har inget emot att ge Yunior mitt college och mina jobb. Men han är betydligt mer isolerad, sårbar och misstänksam än vad jag någonsin varit. Avståndet mellan oss ger mig gott om plats att arbeta som en konstnär.”