Om att Juni är en fiktiv berättelse

Det är många som frågar hur mycket av mig själv det finns i Juni. Juni är en fiktiv berättelse och det mesta i den är påhittat. Jag har inspirerats av delar i mitt eget liv och sen hittat på en massa. Juni är en karaktär som jag kom på i somras och hon fick ett eget liv med egna äventyr. Man kan säga att jag har plockat russin ur en kaka och bakat något nytt av det. Boken marknadsförs inte som självbiografisk.

Så nu vet ni det!

1 Kommentar

Gå med i diskussionen och berätta din åsikt.

Om skillnaden mellan Julia och Juni | Julia Thorell
13 april, 2012 kl. 08:56

[…] HÄR och HÄR skriver jag om just detta, och HÄR pratar jag om det, även om jag kanske kunde varit ännu tydligare så här i efterhand. Juni hittar på en mängd saker som jag aldrig har gjort och vise versa. Jag har inte haft samma uppväxt som Juni även om jag har plockat av mina egna och andras erfarenheter. Jag lyfter fram ett tema och därför vrider jag till historien så som dom flesta författare gör. […]