Just nu: Tuschar och dagens tecknartips

Hej bloggen! Just nu sitter jag och tuschar dom här sidorna. Jag tänkte berätta lite om hur jag gör och vilket material jag använder.

Pennorna jag använder just nu heter Pentel Stylo scetch pen och blocket heter Mattons Gula, båda kan man köpa på Matton. Blocket har bra papper som är tunt och inte suger så mycket och pennorna har en udd som man kan variera mellan tjock och tunn väldigt lätt.

Jag börjar oftast med att skissa hela sidan med blyerts, så noggrant som möjligt. Ju noggrannare skiss, ju lättare och snabbare går det att göra klart den. När jag sen går över till tusch så börjar jag med att fylla i rutorna. Efter det pratbubblorna, sist figurerna och detaljerna. Allra sist fyller jag i dom stora fält som behöver vara svarta, om det finns några såna. Är det riktigt stora fält använder jag flytande japanskt tusch och penselpenna men det vet jag inte om jag rekommenderar, det stinker.

Man känner sig lite som en fabrik som bara tuffar på när man är inne i tuschningen. Rutor, bubblor, linjer, rutor, bubblor, linjer. Det är kul!

2 Kommentarer

Gå med i diskussionen och berätta din åsikt.

High quality Marc Jacobs Bags Uk
10 april, 2013 kl. 11:54

High quality Marc Jacobs Bags Uk…

nice and thanks. http://youtu.be/XO7FhqyNZuo

GAhRzMPK
10 april, 2013 kl. 12:01

GAhRzMPK…

–…